Ζημίες 1,1 δισ. δολ. πιθανόν να εμφανίσει η Sony

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 14:21

O ιαπωνικός όμιλος πιθανόν να ανακοινώσει λειτουργικές ζημιές περίπου 100 δισ. γιεν (1,1 δισ. δολάρια) για το έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Τις πρώτες λειτουργικές ζημιές σε διάστημα 14 ετών ενδεχομένως να εμφανίσει η Sony Corp. στο σύνολο της οικονομικής χρήσης, εξαιτίας της κάμψης των πωλήσεων τηλεοράσεων και άλλων ηλεκτρονικών ειδών στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei.

Πιο συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός όμιλος πιθανόν να ανακοινώσει λειτουργικές ζημιές περίπου 100 δισ. γιεν (1,1 δισ. δολάρια) για το έτος που λήγει στις 31 Μαρτίου, αναφέρει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι οι τελικές ζημιές ενδεχομένως να είναι διπλάσιες, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στο τέταρτο τρίμηνο.

REUTERS
Ζημίες 1,1 δισ. δολ. πιθανόν να εμφανίσει η Sony

Ζημίες 1,1 δισ. δολ. πιθανόν να εμφανίσει η Sony

Οι εκπρόσωποι της Sony δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η διοίκηση της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο προέβλεψε τον Οκτώβριο ετήσια λειτουργικά κέρδη ύψους 200 δισ. γιεν.

Η εταιρεία έχει ανακοινώσει επίσης ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 16.000 θέσεων εργασίας, θα περιορίσει τις επενδύσεις της και την παραγωγή της και θα εγκαταλείψει τις μη κερδοφόρες δραστηριότητες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα