Δεν διοχετεύεται ρωσικό αέριο στη ΝΑ Ευρώπη

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 16:14

Πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είπε, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ότι η Ουκρανία μπλοκάρει την μεταφορά ρωσικού αερίου.

Δεν διοχετεύεται ρωσικό αέριο μέσω της Ουκρανίας στην νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Βουλγαρίας Bulgargaz, επικαλούμενη σχετική ενημέρωση από τη μονάδα διανομής Βαλκανίων της Gazprom.

«Ενημερωθήκαμε ότι δεν υπάρχει αέριο που να φθάνει στην Ουκρανία», ανέφερε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Bulgargaz, Ντίμιταρ Γκογκόφ.

Νωρίτερα, πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είπε, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ότι η Ουκρανία μπλοκάρει την μεταφορά ρωσικού αερίου.

«Ο πρόεδρος της κυβέρνησης ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το ρωσικό αέριο, η μεταφορά του οποίου εν μέρει ξεκίνησε και πάλι, δεν διέρχεται από το ουκρανικό δίκτυο αγωγών. Είναι κλειστό», δήλωσε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον πρακτορείο Interfax.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα