Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 06:02
UPD:06:08

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός στην Ασία καθώς η άνοδος του πετρελαίου και η αναχαίτιση του ράλι του δολαρίου τόνωσαν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση. Ανοδο σημείωσε η πλατίνα.

Οι ράβδοι χρυσού, 3,2% χαμηλότερα αυτήν την εβδομάδα, έκλεισαν υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας θα διευρύνει τη μείωση της παραγωγής του καυσίμου. Ο χρυσός υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός φθάνοντας στα 814,66 δολ. η ουγγιά χθες καθώς το δολάριο πλησίασε τα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του ευρώ.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 823,80 δολ. η ουγγιά στις 10:40 π.μ. στη Σιγκαπούρη, μετά την άνοδο 0,1% που σημείωσε χθες. Ο χρυσός για παράδοση Φεβρουαρίου διαπραγματεύθηκε 0,3% υψηλότερα στα 823,40 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Το δολάριο υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του ευρώ εν μέσω εικασιών ότι σημερινή έκθεση θα δείξει μείωση των λιανικών πωλήσεων των ΗΠΑ για έκτο μήνα. Το δολάριο υποχώρησε στο 1,3244 έναντι του ευρώ από 1,3182 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη όπου άγγιξε το 1,3141 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Δεκεμβρίου.

Η πλατίνα για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο έως 1,4% φθάνοντας στα 957 δολ. η ουγγιά καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι η υποχώρηση του μετάλλου κατά 5% τις δύο προηγούμενες ημέρες ήταν υπερβολική. Το μέταλλο υποχώρησε πέρυσι 40% εν μέσω ανησυχιών ότι η ζήτηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες ενδέχεται να υποχωρήσει ακόμη περισσότερο καθώς μειώνονται οι πωλήσεις των αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων για άμεση παράδοση, το ασήμι σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 10,78 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,5% φθάνοντας στα 185 δολ. η ουγγιά στις 10:40 π.μ. στη Σιγκαπούρη.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα