Πτωτικά από τα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων έναντι του ευρώ κινήθηκε το δολάριο εν μέσω εικασιών ότι εκθέσεις αυτήν την εβδομάδα θα καταδείξουν μείωση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ και μείωση της βιομηχανικής παραγωγής καθώς η ύφεση επεκτάθηκε στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Επίσης το δολάριο κινήθηκε πτωτικά για πρώτη ημέρα σε τέσσερις ημέρες έναντι της βρετανικής λίρας μετά τη δήλωση του διοικητή της Federal Reserve, Μπεν Σ. Μπερνάνκι, ότι από μόνη της η νομισματική πολιτική δεν θα οδηγήσει στην οικονομική ανάκαμψη, σηματοδοτώντας την ανάγκη να γίνουν περισσότερο για τη στήριξη της ανάπτυξης. Ανοδικά κινήθηκαν τα δολάρια της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας από τα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων εβδομάδων εν μέσω εικασιών ότι η ανάκαμψη των ασιατικών μετοχών θα κάνει τους επενδυτές να εμπιστευθούν περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.
Το δολάριο υποχώρησε στο 1,3272 ανά ευρώ στις 12:11 μ.μ. στο Τόκιο από 1,3182 δολ. που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη, όπου άγγιξε το 1,3141 δολ., τα υψηλότερα επίπεδα από τις 11 Δεκεμβρίου. Το δολάριο αγοράστηκε στα 89,48 γιέν από 89,38 γιέν. Το ευρώ διαπραγματεύθηκε στα 118,79 γιέν από 117,81 γιέν. Η βρετανική λίρα αναρριχήθηκε στο 1,4596 από 1,4501 δολάρια.
Το δολάριο της Αυστραλίας αναρριχήθηκε στα 67,52 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ από 66,46 σεντς, που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Ανοδο, στα 55,62 σεντς του δολαρίου των ΗΠΑ σημείωσε το δολάριο της Ν. Ζηλανδίας από 55,34 σεντς. Ο MSCI Asia-Pacific Index των μετοχών της ασιατικής περιφέρειας αναρριχήθηκε 1,6%, θέτοντας τέλος στο σερί απωλειών τεσσάρων ημερών καθώς η άνοδος της τιμής του αργού πετρελαίου τόνωσε τις μετοχές των εταιρειών παραγωγής πετρελαιοειδών.
Τα επιτόκια στην Αυστραλία βρίσκονται στο 4,25%, στη Ν. Ζηλανδία στο 5%, στην Ιαπωνία στο 0,1% και στις ΗΠΑ κυμαίνονται από 0 έως 0,25%.
Το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει υποχωρήσει φέτος 6,3% έναντι του γιέν, 5,2% έναντι του δολαρίου και 5% έναντι της στερλίνας καθώς εκθέσεις έδειξαν ότι η παροχή υπηρεσιών και η βιομηχανική παραγωγή συρρικνώθηκαν τον Δεκέμβριο τα μέγιστα σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας δεκαετίας και πληθωρισμός υποχώρησε κάτω από το όριο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2007.