Chrysler: Σε συνομιλίες με Renault-Nissan και Magna

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 09:24
UPD:09:30
REUTERS/REBECCA COOK

Σε συνομιλίες για την πώληση βασικών μονάδων της στη Renault-Nissan και την Magna είναι η Chrysler, στο πλαίσιο των σχεδίων αναδιάρθρωσης μετά τη λήψη δανείου τεσσάρων δισ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Μια σειρά πιθανών συμφωνιών εκτιμάται ότι θα ισχυροποιήσει τους δεσμούς μεταξύ της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και των δύο εκ των βασικότερων συνεργατών της. Παράλληλα, ενδεχομένως να σηματοδοτήσει το τέλος της Chrysler ως μιας ανεξάρτητης εταιρείας.

Οι Renault-Nissan και Chrysler, η οποία ανήκει στην Cerberus Capital Management, είχαν επαφές σχετικά με μια πιθανή πώληση ολόκληρης ή μερών της αμερικανικής εταιρείας, την περασμένη χρονιά, προτού η κυβέρνηση Μπους παράσχει «σανίδα σωτηρίας» στην τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Ο τρέχων γύρος συνομιλιών με τη Renault-Nissan απέκτησε δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες και έχει συμπεριλάβει συζητήσεις για την πώληση της μονάδας Jeep της Chrysler, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Οι εκπρόσωποι των Chrysler, Cerberus, Magna και Nissan αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Ο εκπρόσωπος της Renault, η οποία κατέχει ποσοστό 44% στη Nissan, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος να σχολιάσει τις πληροφορίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα