¶νοδος 3% στις τιμές πετρελαίου

Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 11:00

¶νοδο άνω του 3% καταγράφουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) συνεχίζει τις συζητήσεις για μείωση της παραγωγής του, ενώ το κύμα ψύχους στις ΗΠΑ έχει αυξήσει τη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης.

Η κορυφαία εξαγωγός πετρελαίου Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε χθες πως είναι έτοιμη να προχωρήσει σε περικοπές μεγαλύτερες από αυτές που είχε εξαγγείλει το Δεκέμβριο, σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο στην αγορά.

Την ίδια στιγμή, ο γενικός γραμματέας του καρτέλ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης της παραγωγής στην επόμενη προγραμματισμένη σύνοδο του Μαρτίου.

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτά θα εμφανιστούν αυξημένα κατά τουλάχιστον δύο εκατ. βαρέλια.

Στις 10:34 ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση το Φεβρουάριο ενισχυόταν κατά 1,30 δολάρια στα 39,08 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 45,33 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 50 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα