Νέος κύκλος εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ

Επισημάνσεις του Π. Βουρλούμη σε γεύμα σε δημοσιογράφους
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 17:26

Νέο κύκλο εθελουσίας εξόδου στον ΟΤΕ, για περιορισμένο όμως αριθμό ατόμων, τον οποίο δεν προσδιόρισε, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Παναγής Βουρλούμης, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερε, υπάρχουν κάποιες σκέψεις, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν σε περίπου τρεις μήνες και θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και την ΟΜΕ-ΟΤΕ και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα κίνητρα.

Επίσης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι θα γίνουν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, χωρίς να αναφέρει τον αριθμό, ο οποίος, πάντως, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσδιορίζεται σε περίπου 700 άτομα.

Ο κ. Βουρλούμης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία του Ομίλου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στις επενδύσεις που έχει κάνει στο εξωτερικό, παρά τη διεθνή κρίση. Παράλληλα χαρακτήρισε καλή τη συνεργασία με την Deutsche Telekom, παραδέχθηκε ότι το δυνατό χαρτί του Ομίλου παραμένει η Cosmote, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει για άλλη μια φορά αιχμές κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ΕΕΤΤ, για την πολιτική που ασκεί σε σχέση με τον ΟΤΕ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, χαρακτήρισε πρόβλημα τα χρέη που οφείλουν στον Οργανισμού δημόσιοι οργανισμοί και υπουργεία, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ.

Προέβη ακόμη ακόμη στην εκτίμηση πως η οικονομική κρίση δεν θα πλήξει πολύ τις τηλεπικοινωνίες, ενώ γνωστοποίησε πως η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΤΕ, που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 6 Φεβρουαρίου στο Κάραβελ.

Ερωτηθείς αν θα παραμείνει στη θέση του, με αφορμή και τα όσα καταγγέλλονται για τα Golden Boys, ανέφερε ότι θα είναι στο τιμόνι του Οργανισμού μέχρι την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, τον προσεχή Ιούνιο, εκτός και τον «διώξουν» ή αναγκαστεί ο ίδιος να φύγει.

Χαρακτήρισε ακόμη καλό το κλίμα με την Deutsche Telekom και πρόσθεσε ότι το 2009 θα αρχίσει η συνεργασία σε ορισμένους τομείς, όπως είναι οι προμήθειες.

Κατά τον πρόεδρο του ΟΤΕ άρχισε ήδη το «ξεσκαρτάρισμα» στο χώρο των εναλλακτικών παρόχων, από τους οποίους θα επιζήσει, όπως ανέφερε, ένας μικρός αριθμός. Οι εναλλακτικοί πάροχοι επέζησαν χάριν της Ρυθμιστικής Αρχής, που επέβαλε στον ΟΤΕ να δίνει τα κυκλώματά του φθηνά, ενώ αυτοί πωλούσαν ακριβά, σημείωσε ο κ. Βουρλούμης, προσθέτοντας ότι από τη διαδικασία αυτή ο ΟΤΕ έχει ζημιωθεί πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι το Φεβρουάριο θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση της Cosmofon, θυγατρικής της Cosmote στην ΠΓΔΜ. Οι ενδιαφερόμενοι, όπως είπε, είναι έξι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα