BofA: Προς λήψη νέου κρατικού δανείου

Για την απορρόφηση της Merrill Lynch
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 10:10

Επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια από την αμερικανική κυβέρνηση πιθανόν να λάβει η Bank of America, προκειμένου να καταφέρει να απορροφήσει τις απώλειες που συνδέονται με την πρόσφατη εξαγορά της Merrill Lynch, όπως αποκάλυψαν στο Bloomberg άτομα προσκείμενα στο θέμα.

Περισσότερες λεπτομέρειες ενδεχομένως να ανακοινωθούν στις 20 Ιανουαρίου, όταν η αμερικανική τράπεζα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο, αναφέρουν οι ανωτέρω πηγές.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η BofA θα εμφανίσει τις πρώτες τριμηνιαίες ζημιές σε διάστημα 17 ετών, καθώς βρίσκεται σε φάση απορρόφησης των Merrill Lynch και Countrywide Financial. Ο συνδυασμένος όμιλος έχει ήδη λάβει 25 δισ. δολάρια από το κράτος.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν πέρυσι κατά 66%, ενώ έχουν καταγράψει επιπλέον πτώση 30% από τις 6 Ιανουαρίου, όταν ο διευθύνων σύμβουλός της, Κένεθ Λιούις, προειδοποίησε ότι τα αποτελέσματα του 2008 πιθανόν να μην ανταποκριθούν στις προσδοκίες της διοίκησης.

Ο εκπρόσωπος της BofA, Σκοτ Σίλβεστρι, και η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Μπρούκλι ΜακΛάφλιν, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα