«Σταγόνα στον ωκεανό το πακέτο Μάντελσον για τις ΜμΕ»

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 11:44

Με επιφυλακτικότητα υποδέχθηκαν τη χθεσινή ανακοίνωση του Βρετανού υπουργού Επιχειρήσεων για παροχή εγγυήσεων ύψους 11 δισ. λιρών οι μεγαλύτερες επιχειρηματικές οργανώσεις.

Επικρίνουν μάλιστα την κυβέρνηση ότι δεν πράττει τα δέοντα για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που ασφυκτιούν από την έλλειψη δανεισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Ο Σύνδεσμος Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI) δήλωσε ότι υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που θα χρειαστούν αναχρηματοδότηση των πιστωτικών τους διευκολύνσεων ύψους έως και 100 δισ. λιρών εντός του έτους.

«Η κλίμακα του προβλήματος ξεπερνά κατά πολύ τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση», σχολίασε χθες ο γενικός διευθυντής του CBI, Ρίτσαρντ Λάμπερτ.

Από την ένωση EEF που εκπροσωπεί αρκετούς Βρετανούς βιομηχάνους, η κίνηση της βρετανικής κυβέρνησης χαρακτηρίστηκε ως «ευπρόσδεκτο πρώτο βήμα», ωστόσο, ο εκπρόσωπος του συνδέσμου προσέθεσε: «Το βασικό πρόβλημα παραμένει η απροθυμία των τραπεζών να δανείσουν τις βιώσιμες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει αποφασιστικά πιέζοντας τις τράπεζες για αύξηση του δανεισμού λόγω των συνθηκών έκτακτης ανάγκης».

Για πολλούς, μολονότι η βρετανική κυβέρνηση διεύρυνε το πεδίο δράσης της από τις μικρές στις μεσαίες επιχειρήσεις, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό για αρκετές από τις μεγαλύτερες βρετανικές επιχειρήσεις που δυσκολεύονται ιδιαίτερα να εξασφαλίσουν πιστώσεις για τη διεκπεραίωση των καθημερινών τους εργασιών, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα