Αυστηρό μήνυμα ΥΠΟΙΟ στις τράπεζες

Συνεδρίαση Διυπουργικής Επιτροπής
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 14:13
UPD:14:14

«Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης διεθνούς κρίσεως και όλες οι προβλέψεις για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πραγματική οικονομία είναι δυσοίωνες».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την οικονομία υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Παπαθανασίου συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και ένα από τα ζητήματα που αφορούν την πραγματική οικονομία είναι το θέμα της ρευστότητας και είναι ώρα πλέον οι τράπεζες να μεταφέρουν την ρευστότητα αυτή στις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Γ. Παπαθανασίου: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν

Γ. Παπαθανασίου: Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν

«Η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας θα ασκεί τακτικό συστηματικό και αυστηρό έλεγχο, ώστε η ρευστότητα αυτή πράγματι να φτάσει στην πραγματική οικονομία. Είναι ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν», επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε ότι αύριο θα έχει συνάντηση με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών για να συζητήσουν τα θέματα αυτά.

Σχόλιο για την υποβάθμιση από S&P

ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η ρευστότητα να φτάσει στην πραγματική οικονομία»

«Η ρευστότητα να φτάσει στην πραγματική οικονομία»

Απαντώντας σε ερώτηση για την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε τα εξής: «Η κυβέρνηση έχει ως στόχο από τη μια την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και από την άλλη την δημοσιονομική ισορροπία και αυτό θα αποτυπωθεί και στο σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Ενωση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα