Συγχώνευση Avis και Πειραιώς Βest Leasing

Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 14:15
UPD:14:17

Ο Ομιλος της Τράπεζας Πειραιώς ανακοινώνει τη συγχώνευση δύο εταιρειών του Ομίλου, της Avis και της Best Leasing, που δραστηριοποιούνται στη βραχυχρόνια και μακροχρόνια ενοικίαση αυτοκινήτων και οι οποίες κατέχουν ήδη ηγετική θέση στον κλάδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της συγχώνευσης είναι η ακόμη καλύτερη αξιοποίηση του πελατολογίου του Ομίλου και η δημιουργία οικονομιών κλίμακος. Η διευθυντική ομάδα της Best Leasing έχει ενοποιηθεί ήδη, απόλυτα επιτυχώς με την διευθυντική ομάδα της Avis, δημιουργώντας ένα ισχυρό σχήμα με Διευθύνοντα Σύμβουλο τον επί 25ετίας Δ.Σ. της Avis Hellas κ. Αλκη Πέττα.

Το αποτέλεσμα της συγχώνευσης εκτιμάται ότι θα είναι η σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο τζίρος της εταιρείας συνολικά ανήλθε το 2008 στα 152,6 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 132,6 εκατομ. ευρώ αφορούν στη μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτων και τα 20 στην βραχυχρόνια.

Ο στόλος της εταιρείας την Ιη Ιανουαρίου του 2009 ήταν 26.700 αυτοκίνητα στην μακροχρόνια μίσθωση και 1.000 αυτοκίνητα στη διαχείριση στόλου τρίτων. Ο στόλος που απασχολεί κυρίως το καλοκαίρι στην βραχυχρόνια μίσθωση, είναι 5.200 αυτοκίνητα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα