ΠΣΕ: Αίτημα για αναστολή της εισφοράς 0,6% του Ν.128/75

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 11:37

Την ανάγκη αναστολής της εισφοράς 0,6% του Ν.128/75 που αποτελεί στην πραγματικότητα φορολογία επί των εξαγωγών, όπως προβλέπεται αυτό να γίνει και για τις τουριστικές επιχειρήσεις, μετά τις σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ζήτησε με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφει η πρόεδρος του Δ.Σ., Χριστίνα Σακελλαρίδη, ανεφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Από έρευνα του ΠΣΕ για τη συμπεριφορά των εξαγωγών σε περιόδους παγκόσμιων οικονομικών υφέσεων στις τρεις τελευταίες δεκαετίες, προκύπτει ότι οι ελληνικές εξαγωγές επηρεάζονται αρνητικά. Και τα τελευταία στοιχεία της πορείας των ελληνικών εξαγωγών για το περασμένο έτος επιβεβαιώνουν την πρόβλεψη ότι η εξελισσόμενη παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση θα επηρεάσει δυσμενώς την εξαγωγική δραστηριότητα.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ανάληψη της ηγεσίας του συγκεκριμένου υπουργείου, σε συνδυασμό με την εμπειρία και τις ικανότητες που διαθέτετε, αλλά και την ταχύτητα των αποφάσεων, την αποτελεσματικότητα και τη διαλλακτικότητα που σας διακρίνει αποτελούν εγγύηση για την ανάληψη των πρωτοβουλιών εκείνων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς κρίσης στην οικονομία, τη συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας και της εξωστρέφειας της οικονομίας.

Με τη βεβαιότητα αυτή, θέτουμε υπόψιν σας την ανάγκη αναστολής της εισφοράς 0,6% του Ν.128/75 που αποτελεί στην πραγματικότητα φορολογία επί των εξαγωγών, όπως προβλέπεται αυτό να γίνει και για τις τουριστικές επιχειρήσεις, μετά τις σχετικές εξαγγελίες του κ. πρωθυπουργού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα