Μικρή άνοδος στο Τόκιο

Ωθηση από τον κλάδο των τραπεζών
Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002 10:23

Μικρή άνοδο σημείωσαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο χάρη στο αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τραπεζικούς τίτλους προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,52% και διαμορφώθηκε στις 8.387,57 έχοντας κινηθεί ενδοσυνεδριακά ανάμεσα στις 8.256,52 και τις 8.411,76 μονάδες.

Ο δείκτης Topix έκλεισε στις 822,89 μονάδες αυξημένος κατά 0,88%, αν και ενδοσυνεδριακά υποχώρησε εκ νέου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών.

Σημαντική άνοδο (9,5%) σημείωσε η μετοχή της UFJ Holdings μετά από δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "Tokyo Shimbun", βάσει του οποίου η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας σχεδιάζει την περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο προσπαθειών για τη μείωση του κόστους.

Αξιόλογα κέρδη (3,6%) κατέγραψε και η μετοχή της Mizuho Holdings.

Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των αερομεταφορών, γεγονός το οποίο αποδόθηκε στη σημαντική άνοδο των τιμών των καυσίμων καθώς και στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι ένας νέος πόλεμος στον Κόλπο είναι σχεδόν αναπόφευκτος.

Οι μετοχές των εταιρειών Japan Airlines και All Nippon Airways υποχώρησαν κατά 3,21% και 3,35% αντιστοίχως.

Τέλος, αποθαρρυντικά ήταν για μία ακόμη φορά τα νέα από το μέτωπο της ιαπωνικής οικονομίας. Η κυβέρνηση της χώρας επικαλούμενη τη στασιμότητα της βιομηχανικής παραγωγής και τη μείωση των εξαγωγών υποβάθμισε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τις εκτιμήσεις της για τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα