Αρχισε η παροχή φυσικού αερίου από την Ελλάδα στη Βουλγαρία

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2009 17:02
UPD:17:53

Αρχισε σήμερα η προμήθεια φυσικού αερίου από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, χώρας που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τη διακοπή της ροής ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

Όπως ανακοίνωσε η Σόφια, η ποσότητα φυσικού αερίου που παρέχεται από την Ελλάδα, φθάνει τα 2,5 εκατ. κυβικά μέτρα τη μέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Όικονομίας και Ενέργειας, η προμήθεια φυσικού αερίου από την Ελλάδα άρχισε στις 16:00 τοπική ώρα και αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα, με το ενδεχόμενο παράτασης να παραμένει ανοικτό ανάλογα με τις ανάγκες.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρονται τα εξής:

«Ξεκίνησε στις 16:45 μ.μ. η ροή φυσικού αερίου από την Ελλάδα προς την Βουλγαρία. Ο όγκος του φυσικού αερίου προβλέπεται να φτάσει στα 2,5 εκατ. κυβικά μέτρα ημερησίως και η παροχή θα συνεχιστεί έως ότου να υπάρξει ομαλοποίηση της ροής φυσικού αερίου από την Ρωσία. Προϋπόθεση αυτής της διαδικασίας είναι βέβαια η επάρκεια φυσικού αερίου για την εσωτερική αγορά».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο Βούλγαρος ομόλογός του Σεργκέι Στανίσεφ κατέληξαν στη σχετική συμφωνία το Σάββατο, μετά τη διακοπή της παροχής ρωσικού αερίου στη Βουλγαρία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα