Μείωση δυναμικού από την Burberry

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 11:34
REUTERS/ANDY RAIN

Έως και 290 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους στο εργοστάσιο του οίκου Burberry στο Ρότερνταμ, στο πλαίσιο προγράμματος περικοπής θέσεων για την εξοικονόμηση έως και 50 εκατ. λιρών ετησίως, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Σύμφωνα με σημερινή του δήλωση, ο οίκος πολυτελών προϊόντων είναι αποφασισμένος να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο και να μεταφέρει την παραγωγή στο εργοστάσιο Yorkshire που βρίσκεται 20 μίλια βορειότερα στην περιοχή Κάστλφορντ.

Περικοπές αναμένονται και στα τμήματα υποστήριξης. Η Burberry σχεδιάζει επίσης να μειώσει κατά 250 άτομα το δυναμικό της στην Ισπανία μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των πωλήσεων.

Η εταιρεία δήλωσε ότι διενεργούνται διαβουλεύσεις όσον αφορά στον κλείσιμο των δύο εργοστασίων. Μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε στην εξοικονόμηση 30 έως 35 εκατ. λιρών το χρόνο -επιπλέον του υφιστάμενου προγράμματος περικοπής κόστους που αποφέρει στην εταιρεία έως 15 εκατ. λίρες ετησίως. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι το συνολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εφάπαξ κονδύλι ύψους 60 εκατ. λιρών.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του οίκου Burberry, Αντζελα Αρεντς, δήλωσε ότι με την εφαρμογή του προγράμματος περικοπής κόστους, η εταιρεία θα «συνεχίσει τη δραστηριότητά της υπό τις τρέχουσες αντίξοες συνθήκες και θα βγει ακόμη πιο ισχυρή μετά την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας». Συμπλήρωσε, τέλος, ότι η Burberry διατηρεί αμετάβλητες τις προβλέψεις κερδοφορίας, τις οποίες και θεωρεί εφικτές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα