Πιέσεις προς Ecofin για μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 14:16

Έντονες πιέσεις δέχθηκαν ακόμη μια φορά οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών προκειμένου να αναλάβουν δεσμεύσεις για μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και περιορισμό των δημόσιων δαπανών αμέσως μόλις τα κράτη εξέλθουν από την ύφεση.

O υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας Μιροσλάβ Καλούσεκ δήλωσε ότι οι υπουργοί πρέπει να αποδείξουν ότι δεν παραμελούν το μακροπρόθεσμο στόχο των ισοσκελισμένων δημόσιων οικονομικών.

Πρόσθετα κεφάλαια 200 δισ. ευρώ (260 δισ. δολάρια) θα επιστρατεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναχαίτιση της ύφεσης, ποσό που υπολείπεται σημαντικά των 800 δισ. δολαρίων που έχει εξαγγείλει ο Ομπάμα.

Εν μέσω των προετοιμασιών για τις συνομιλίες των 27 κρατών μελών της ΕΕ που θα συντονίσει, ο υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας Μιροσλάβ Καλούσεκ δήλωσε ότι οι υπουργοί πρέπει να αποδείξουν ότι δεν παραμελούν το μακροπρόθεσμο στόχο των ισοσκελισμένων δημόσιων οικονομικών.

«Το Ecofin οφείλει να διαμηνύσει ότι τα δημόσια ελλείμματα πρέπει να καλυφθούν όσο το δυνατόν συντομότερα» επισημαίνει ο Κάλουσεκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα