Στρατηγική συνεργασία της Marfin Εγνατία με τη CNP Assurances

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2009 15:58
UPD:16:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη σύναψη στρατηγικής συμμαχίας ανακοίνωσαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η Marfin Egnatia Bank και ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος CNP Assurances.

Η συνεργασία αυτή υλοποιείται μετά από την εξαγορά από τη CNP του 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της Marfin Insurance Holdings, στην οποία ανήκουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες του Ομίλου Marfin σε Κύπρο και Ελλάδα.

Όπως τόνισαν ο Ε. Μπουλούτας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Marfin, καθώς και οι Gilles Benoist, Διευθύνων Σύμβουλος, και Xavier Larnaudie – Eiffel, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της CNP Assurances, βασικός στόχος της συμμαχίας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών του Ομίλου της Marfin στον ασφαλιστικό τομέα.

Σημειώνεται ότι η CNP, με εμπειρία στον ασφαλιστικό τομέα από το 1850, είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία ζωής στη Γαλλία, με ασφάλιστρα πάνω από 32 δισ. ευρώ και παρουσία σε επτά χώρες.

Στον ελλαδικό χώρο η CNP-Marfin έχει ως πρωταρχικό στόχο την εκμετάλλευση των συνεργιών που προκύπτουν μεταξύ της εταιρείας και του Ομίλου Marfin, τόσο για αύξηση των πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων όσο και για μείωση του κόστους παροχής των προϊόντων αυτών.

Απώτερος σκοπός είναι όπως μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια η CNP - Marfin αποκτήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς στον τραπεζοασφαλιστικό τομέα, ανάλογο με το μερίδιο αγοράς που θα απολαμβάνει η Marfin Egnatia Bank στον τραπεζικό τομέα.

Όπως επισήμανε ο επικεφαλής του ομίλου της Marfin κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, η ανάπτυξη του δανεισμού για ιδιώτες και μικρομεσαίους για τον όμιλο της Marfin Egnatia Bank στην Ελλάδα, θα συνεχισθεί και το 2009 με ανοδικούς ρυθμούς, που θα ξεπερνούν το 10%.

H ανάπτυξη αυτή θα επιτευχθεί μάλιστα χωρίς κρατική βοήθεια τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, επισημαίνοντας ότι στη χορήγηση δανείων θα τηρηθούν κριτήρια ασφάλειας για τη σωστή αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας των υποψήφιων δανειοληπτών που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο την αύξηση των επισφαλειών της τράπεζας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα