Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 05:05
UPD:05:23

Βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα από τα νότια. Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι αρχικά στο Ιόνιο και αργότερα στο Αιγαίο.

Ανατολική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς, σταδιακά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και αργότερα στα ανατολικά τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στα βορειότερα δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια όπου από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το μεσημέρι. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και αργότερα τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδες από το μεσημέρι. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 5 τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Αργά το απόγευμα οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες και τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Αιγαίο έως 9 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα