Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 05:26
UPD:05:33

Πτωτικά για δεύτερη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές και οι μετοχές των μεταλλουργιών, εν μέσω ανησυχιών για διόγκωση των ζημιών των τραπεζών διευρύνοντας την παγκόσμια ύφεση και πιέζοντας τη ζήτηση για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής από την περιοχή.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. σημείωσαν απώλειες 4% στο Τόκιο εν μέσω εικασιών ότι η ανάγκη των τραπεζών παγκοσμίως να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους ώθησαν τις αμερικανικές τραπεζικές μετοχές σχεδόν στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα περίπου 14 ετών. Οι μετοχές της BHP Billiton Ltd., της μεγαλύτερης μεταλλουργίας στον κόσμο, υποχώρησαν 3% μετά την ανακοίνωσή της ότι θα έχει έξοδα μετά το κλείσιμο μεταλλείου νικελίου και την υποχώρηση της τιμής του μετάλλου. Οι μετοχές της Sony Corp., που πραγματοποιεί το 1/4 των πωλήσεών της στις ΗΠΑ, απώλεσαν 3,1% μετά την ισχυροποίηση του γιέν.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 1,7%, φθάνοντας στις 81,80 μονάδες στις 10:40 π.μ. στο Τόκιο, με τέσσερις μετοχές να σημειώνουν απώλειες για κάθε μία που σημείωνε άνοδο. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 2,1% και ο Kospi στη Ν. Κορέα σημείωσε απώλειες 2,1%. Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα