Κινγκ: Στην αγορά τίτλων θα καταφύγει η BoE

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 10:51

Στην αγορά στοιχείων ενεργητικού ενδέχεται να στραφούν οι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας εντός των προσεχών βδομάδων, σύμφωνα με δήλωση του διοικητή της Μέρβιν Κινγκ.

Στόχος της BoE είναι να «ξεπαγώσουν» οι πιστωτικές αγορές, καθώς η άνευ προηγουμένου μειώσεις επιτοκίων στα χαμηλότερα επίπεδα του 1694 δεν κατόρθωσαν να «κάνουν τη διαφορά», αναφέρει το Bloomberg.

Μεταξύ των τίτλων που σκοπεύει να αποκτήσει η κεντρική τράπεζα της Βρετανίας περιλαμβάνονται εταιρικά και εμπορικά ομόλογα με στόχο την ενίσχυση του δανεισμού σε επιχειρήσεις και ιδιώτες, καθώς οι τράπεζες βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης των ισολογισμών τους που επλήγησαν από τη διεθνή οικονομική κρίση.

«Παρά σημαντικές μειώσεις, ο κίνδυνος μείωσης του πληθωρισμού κάτω του 2% παραμένει», προειδοποίησε ο Κινγκ στη διάρκεια ομιλίας του στο Νότινγκαμ της Αγγλίας.

«Είναι εύλογο η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής να θέλει να είναι προετοιμασμένη για αυτή την πιθανότητα –και τονίζω πως ακόμη δεν είμαστε– καθώς και ότι πρέπει να υπερβεί τα συμβατικά όπλα που έχει στη διάθεσή της, όπως το επιτόκιο αναφοράς», συμπληρώνει.

Τα σχέδια του Κινγκ να αναλάβει η Τράπεζα της Αγγλίας πρωτοφανείς πρωτοβουλίες και να προχωρήσει στην αγορά τίτλων στήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν με το καινούργιο σχέδιο διάσωσης των τραπεζών αξίας 100 δισ. λιρών που ανακοίνωσε τη Δευτέρα, σημειώνει το πρακτορείο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα