Δεν ανανεώνει τη χορηγία με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η AIG

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 16:00
UPD:16:01
REUTERS/KYODO

Η εταιρεία AIG ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία χορηγίας της φανέλας που έχει συνάψει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ασφαλιστικός κολοσσός, ο οποίος ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα, αναφέρει ότι βρίσκεται «σε ενεργές συζητήσεις» με το αγγλικό σύλλογο αναφορικά με το ισχύον τετραετές συμβόλαιο αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο «τρέχει» έως τον Μάιο του 2010.

Τον Σεπτέμβριο η AIG απέφυγε τη χρεοκοπία, ύστερα από τη βοήθεια ύψους 152 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα. Πλέον η εταιρεία έχει αρχίσει να πουλάει τα περιουσιακά στοιχεία της και να κάνει περικοπές, προκειμένου να εξοφλήσει μέρος του ομοσπονδιακού πακέτου «σωτηρίας».

Η AIG ανακοίνωσε ότι ύστερα από την εγγύηση που έλαβε από την αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα, επανεξετάζει όλες τις χορηγίες της και πως ήδη βρίσκεται στη διαδικασία διαγραφής του κόστους μάρκετινγκ, διαφήμισης και φιλοξενίας που σχετίζεται με την ισχύουσα συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Τον Οκτώβριο, η AIG ενημέρωσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ότι δεν ανανεώνει τη χορηγία της», αναφέρει η εταιρεία, απαντώντας σε ερωτήσεις του πρακτορείου «Reuters», και προσθέτει: «Επιπρόσθετα, η AIG βρίσκεται σε ενεργές συζητήσεις με τον σύλλογο αναφορικά με το τρέχον συμβόλαιο, το οποίο λήγει τον Μάιο του 2010».

Βάσει της ισχύουσας συμφωνίας των δύο πλευρών, η AIG, η οποία έχει ήδη βάλει τέλος στη συμφωνία χορηγίας της με την αμερικανική ομάδα τένις που μετέχει στο Ντέιβις Καπ, καταβάλλει 14 εκατομμύρια λίρες για τη χορηγία στη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων», καθώς και άλλα πέντε εκατομμύρια στην MU Finance, μια εταιρεία που προσφέρει πιστωτικές κάρτες και υποθήκες.

Η είδηση για τη μη ανανέωση της χορηγίας της AIG ήρθε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της ινδικής εταιρείας Sahara ότι δέχθηκε προσέγγιση από τους πρωταθλητές Ευρώπης για ενδεχόμενη συνεργασία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα