ΣΒΒΕ: Να δοθεί άμεσα λύση για τους αγρότες

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 17:08
UPD:17:14

Να ληφθούν άμεσα μέτρα και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για διάλογο με τους αγρότες, ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις τους και οι αποκλεισμοί δρόμων, ζητά -με επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό, Σωτήρη Χατζηγάκη- η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Όπως υποστηρίζει, οι κινητοποιήσεις δημιουργούν ήδη σοβαρότατα προβλήματα στη διακίνηση εμπορευμάτων. Η διοίκηση του ΣΒΒΕ επισημαίνει ακόμη ότι η βιομηχανία της χώρας καλείται ξανά να πληρώσει τα προβλήματα άλλων κλάδων και να υποστεί νέες ζημίες, που προστίθενται σε όσες δημιούργησαν η διεθνής οικονομική κρίση, η έλλειψη ρευστότητας, οι απεργίες στα λιμάνια και οι δομικές υστερήσεις της οικονομίας.

«Ο κίνδυνος να δημιουργηθούν κοινωνικά προβλήματα από πιθανή αύξηση ανεργίας ελλοχεύει. Οποιαδήποτε αδράνεια [?] θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις συνολικά στην ελληνική οικονομία», υπογραμμίζεται στην επιστολή, όπου τονίζεται ότι ο ΣΒΒΕ κατανοεί μεν τα προβλήματα των αγροτών, αλλά τους καλεί να σκέφτονται τον αντίκτυπο των μέσων διαμαρτυρίας τους στην οικονομία και την κοινωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα