«Πυρά» της ελάσσονος αντιπολίτευσης για την οικονομική πολιτική

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009 17:19
UPD:17:30

Τα «πυρά» των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής για την πορεία της οικονομίας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν λένε την αλήθεια για την κρίση. Και οι δυο σωπαίνουν για τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία στους χώρους δουλειάς», αναφέρει σε ανακοινωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Και οι δύο συμφωνούν, αντί να προστατεύονται οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, να χρηματοδοτούνται οι κεφαλαιοκράτες, να ελαστικοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι εργασιακές σχέσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η φράση του υπουργού Οικονομίας ότι «όσοι επιδίδονται σε καταστροφολογία και τάζουν "λαγούς με πετραχήλια" σύντομα θα χάσουν την αξιοπιστία τους», αποτέλεσε αφορμή για το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Π. Λαφαζάνη.

«Δυστυχώς, ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών έχει πολύ ασθενική μνήμη. Γιατί είναι η παράταξή του που είχε τάξει σχεδόν σε όλους και περίπου τα πάντα, για να καταλήξει ως κυβέρνηση να εφαρμόζει, μέσα στην κρίση, μια πολιτική που πάει να πάρει σχεδόν τα πάντα από τους πολλούς και να ευνοήσει τους πλέον πλούσιους», παρατήρησε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε:

«Όσο ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός γνωρίζει παταγώδη αποτυχία στη χώρα μας και διεθνώς, τόσο οι εκφραστές του χάνουν την επαφή τους με τον κοινωνικό περίγυρο και μετονομάζουν την αποτύπωση της οδυνηρής κοινωνικής πραγματικότητας σε καταστροφολογία».

«Ανεργία, φτώχια, οικονομική ένδεια και τεράστιο δημόσιο χρέος, είναι τα αποτελέσματα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», υπογράμμισε από την πλευρά του εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος .

«Η κυβέρνηση συνεχώς ανακοινώνει προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων, όταν τα 28 δισ. που δόθηκαν στους τραπεζίτες μένουν στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών. Σήμερα η ΝΔ συνεχίζει να προπαγανδίζει προγράμματα τα οποία μένουν κενά γράμματα.

Τέσσερα πράγματα δεν έχουν όρια, το σύμπαν, η ανοησία, η προπαγάνδα της κυβέρνησης και η αποτυχία της», κατέληξε στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ..



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα