Ζημιές 1,7 δισ. δολ. αναμένει η Sony

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2009 09:37
UPD:10:14

Τις πρώτες της ετήσιες ζημιές σε διάστημα 14 ετών αναμένει η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, Sony, επικαλούμενη τη μειωμένη ζήτηση λόγω της ύφεσης καθώς και τις επιβαρύνσεις από την αναδιάρθρωση των επιχειρήσεών της.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει πως οι καθαρές ζημιές της αναμένεται να ανέλθουν στα 150 δισ. γιεν (1,7 δισ. δολάρια) στο 12μηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις των αναλυτών κάνουν λόγο για ζημιές 74 δισ. γιεν κατά μέσο όρο. Τον περασμένη Οκτώβριο, η Sony προέβλεπε κέρδη 150 δισ. γιεν.

Οι ζοφερές αυτές προβλέψεις εντείνουν τις πιέσεις προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Χάουαρντ Στρίνγκερ, ο οποίος έχει δεσμευτεί να αυξήσει το λειτουργικό περιθώριο της Sony στο 5%.

Η ύφεση, ωστόσο, στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ έχει περιορίσει σημαντικά τις καταναλωτικές δαπάνες, με το Daiwa Institute of Research να προβλέπει για το 2009 μείωση των πωλήσεων τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης, για πρώτη φορά την τελευταία 10ετία.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας The Nikkei, η Sony αναμένεται να κλείσει ένα εργοστάσιο κατασκευής τηλεοράσεων στην Ιαπωνία, καταργώντας έτσι 2.000 θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο των περικοπών, η εταιρεία ανακοίνωσε νωρίτερα τα σχέδιά της να απολύσει πάνω από 16.000 εργαζόμενους εντός και εκτός Ιαπωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα