Everest - Νέο διοικητικό συμβούλιο

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002 17:13

Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε σήμερα η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Everest A.E. σύμφωνα με τις ρυθμίσεις των άρθρων 3 και 4 του Ν.3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Ο νόμος αυτός ορίζει ότι το διοικητικό συμβούλιο κάθε εισηγμένης εταιρείας πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον κατά το 1/3 των μελών του μη εκτελεστικά μέλη, εκ των οποίων τα δυο να είναι ανεξάρτητα.

Πιο αναλυτικά, το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη: Στέλιο Λαυρέντιο Φρέρη, εκτελεστικό μέλος, Ευάγγελο Καλπία, εκτελεστικό μέλος, Αθανάσιο Παπανικολάου, εκτελεστικό μέλος, Βασίλειο Μαλτεζόπουλο, μη εκτελεστικό μέλος, Ευάγγελο Νικολακάκη, μη εκτελεστικό μέλος, Χρήστο Σπύρου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος και Κωνσταντίνο Κοντόπουλο, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

Η σημερινή συνέλευση ενέκρινε επίσης τις ετήσιες και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης (1.7.2001 - 30.6.2002), τη διάθεση κερδών και την καταβολή μερίσματος 0,05 ανά μετοχή ευρώ για τη χρήση 1.7.2001 - 30.6.2002.

Παράλληλα, εγκρίθηκε η χορήγηση αδείας σε μέλη του δ.σ. και τους διευθυντές αυτής να μετέχουν στα δ.σ. ή στη διεύθυνση εταιρειών που επιδιώκουν παρόμοιους σκοπούς, καθώς και σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις.

«Μέσα στο 2002 αναλάβαμε πρωτοβουλίες και πήραμε επιχειρηματικές αποφάσεις, αντιμετωπίζοντας με αυτό τον τρόπο τις οικονομικές συγκυρίες με την πρέπουσα δυναμική», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ο πρόεδρος του δ.σ. της εταιρείας, Λαυρέντιος Φρέρης.

«Στόχος μας ήταν και είναι πάντα η διατήρηση της ηγετικής μας θέσης στην αγορά και η δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για περαιτέρω ανάπτυξη σε δραστηριότητες του κλάδου», πρόσθεσε.

Ο κ. Φρέρης έκανε μια γενική επισκόπηση της πορείας του Ομίλου everest κατά τη χρονιά 2001-2002, ενώ ο γενικός διευθυντής του Ομίλου, Αθανάσιος Παπανικολάου, παρουσίασε αναλυτικότερα τις επιχειρηματικές κινήσεις και τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπανικολάου επεσήμανε τα εξής:

-Υπήρξε σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών τόσο στη μητρική εταιρεία όσο και στα ενοποιημένα αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα,

-Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στο ποσό των 49.004.148 ευρώ έναντι 30.559.734 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 60,4%.

-Τα μικτά κέρδη αντίστοιχα ανήλθαν στο ποσό των 25.887.675 ευρώ έναντι 13.863.578 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 57,85%.

-Τα καθαρά κέρδη μετά αναλογίας μετόχων μειοψηφίας ανέρχονται στο ποσό των 4.701.545 ευρώ έναντι 3.835.917 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 22,6 %.

-Η στρατηγική εστιάζεται στην είσοδο σε όλες τις αγορές μαζικής εστίασης, στην απόκτηση του μεγαλύτερου μεριδίου στην οργανωμένη εστίαση, και στην επίτευξη του βασικού στόχου που είναι η διατήρηση της everest ως η πιο επιτυχημένη ποιοτικά και σε κερδοφορία εταιρεία του κλάδου.

Στη συνέχεια ο κ. Ευάγγελος Καλπίας, αντιπρόεδρος του Ομίλου everest και διευθύνων σύμβουλος της Olympic Catering αναφέρθηκε αφενός στην εξαγορά της εταιρείας από τον Όμιλο everest, επισημαίνοντας ότι οι βασικοί λόγοι ήταν α) η επέκταση στον ευρύτερο χώρο της μαζικής εστίασης και β) οι υψηλές συνέργιες και οικονομίες κλίμακας, αφετέρου στον επιχειρηματικό σχεδιασμό για την περαιτέρω ανάπτυξη, τονίζοντας α) τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τον Όμιλο everest, β) την κοινή εμπορική διεύθυνση, γ) τη σύναψη στρατηγικών συνεργιών, δ) τον εξορθολογισμό λειτουργικών δαπανών.

Ο πρόεδρος της everest, κ. Φρέρης, χαρακτήρισε ως το πιο σημαντικό γεγονός της περιόδου 2001-2002 την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Olympic Catering. Τα πλεονεκτήματα και οι προοπτικές που δημιουργούνται από την εξαγορά αυτή, όπως τόνισε, είναι μεγάλα και προσδίδουν νέα διάσταση στον Όμιλο everest, καθώς αποκτά παρουσία σε καίρια σημεία της αγοράς μαζικής εστίασης.

Ο κ. Φρέρης αναφέρθηκε και στις προοπτικές του Ομίλου επισημαίνοντας ότι «οραματιζόμενοι το μέλλον μας, θεωρούμε ως βασικούς στρατηγικούς άξονες ανάπτυξης τη διατήρηση της ηγετικής θέσης στην αγορά μαζικής εστίασης, την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση του δικτύου, με ιδιαίτερη έμφαση στις κλειστές αγορές, τη συνεχή αναζήτηση και υλοποίηση επιτυχημένων και κερδοφόρων επιχειρηματικών κινήσεων και τη δυναμική ανάπτυξη νέων συνεργασιών, όπως είναι η Olympic Catering, κλπ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα