Ανοδικές τάσεις στη Wall Street

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2002 17:29

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται αυτή την ώρα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας παραμερίζουν προς το παρόν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο δείκτης των βασικών οικονομικών μεγεθών του ερευνητικού ινστιτούτου Conference Board σημείωσε άνοδο κατά 0,7% το Νοέμβριο έναντι ανόδου κατά 0,1% - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων – τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημείωνε αύξηση κατά 0,6%.

Στις 17:18 (ώρα Ελλάδος), ο δείκτης Dow Jones είχε διαμορφωθεί στις 8.504,3 μονάδες αυξημένος κατά 0,67% και ο Nasdaq στις 1.380,91 μονάδες με κέρδη 1,42%.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας μετά τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών Oracle και Palm.

Η Oracle, ειδικότερα, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο, μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης της Wall Street ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο οικονομικό της τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10 σεντς ανά μετοχή ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σήμερα, εξάλλου, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών χειρός Palm ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο τρίμηνο επέστρεψε στην κερδοφορία χάρη στην κυκλοφορία δύο νέων προϊόντων της και στο πρόγραμμα περικοπής του κόστους που έχει θέσει σε εφαρμογή.

Η μετοχική τιμή της Oracle ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 6,96%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα