Πάνω από τις προβλέψεις τα κέρδη της Google

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009 09:25

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη της Google Inc., ιδιοκτήτριας της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης στο Διαδίκτυο, καθώς περισσότερες εταιρείες χρησιμοποίησαν το Ίντερνετ για να προωθήσουν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια των εορτών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στο τέταρτο τρίμηνο στα 382,4 εκατ. δολάρια ή 1,21 δολάρια ανά μετοχή, από 1,21 δισ. δολάρια ή 3,79 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένων ορισμένων δαπανών, διαμορφώθηκαν στα 5,10 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τα 4,96 δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο αμερικανικός κολοσσός προχώρησε σε διαγραφή επενδύσεων στην AOL της Time Warner και στην Clearwire Corp. κατά 1,09 δισ. δολάρια, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει η κερδοφορία του το εν λόγω τρίμηνο κατά 68%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ, έχει προχωρήσει σε περιορισμό δαπανών σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την ανάπτυξη των κερδών της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαφημιστικές δαπάνες που κατευθύνονται στο Διαδίκτυο, στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν κατά 21% το 2008, έναντι αύξησης 30% που είχαν σημειώσει το 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία της EMarketer Inc.

Οι μετοχές της Google ενισχύθηκαν στις μετασυνεδριακές συναλλαγές κατά 4,50 δολάρια ή 1,5% στα 311 δολάρια. Από τις αρχές της χρονιάς έχουν υποχωρήσει κατά 56%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα