Προϋποθέσεις για το πακέτο θέτουν οι αγρότες των Τεμπών

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009 14:17
UPD:17:12

Σειρά προϋποθέσεων για την εκτέλεση του πακέτου μέτρων που ανακοινώθηκε χθες, θέτουν στο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι αγρότες των Τεμπών, δίνοντας παράλληλα προθεσμία 24 ωρών για την απάντηση του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες ζητούν:

- Τη διοχέτευση του πακέτου μόνο στους κατ' επάγγελμα αγρότες, με την παράλληλη δημιουργία μητρώου αγροτών

- Χρονοδιάγραμμα για την εκτέλεση του πακέτου Χατζηγάκη

- Προγραμματισμό για την ΚΑΠ

- Κατανομή ποσού ανά προϊόν (τι ποσά θα πάνε και σε ποια προϊόντα)

- Επιστροφή ΦΠΑ 15% για όλα τα προϊόντα

- Χρονοδιάγραμμα για τα αρδευτικά έργα

Σκληρότερη φέρεται να είναι η στάση των αγροτών της Θεσσαλονίκης και των συναδέλφων τους από το μπλόκο των Μικροθηβών, ενώ σε εξέλιξη ήταν μέχρι τις δύο μετά το μεσημέρι η συνάντηση του κ. Χατζηγάκη με τον αγροτοσυνδικαλιστή και πρόεδρο της ΕΟΑΣΚ, Β. Μπούτα, και τους εκπροσώπους των αγροτών Καρδίτσας και Τρικάλων.

«Τα μέτρα της κυβέρνησης είναι γενναία και πιστεύουμε ότι οι αγρότες θα λειτουργήσουν με υπευθυνότητα και θα ανοίξουν τους δρόμους, γιατί ξέρουν ότι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε», δήλωσε σήμερα ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης.

Λ. Ζαγορίτης: Oι αγρότες θα λειτουργήσουν με υπευθυνότητα

Λ. Ζαγορίτης: Oι αγρότες θα λειτουργήσουν με υπευθυνότητα

«Τα μέτρα δεν έχουν καμία σχέση με τις εκλογές», σημείωσε και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης. Από το 2004 μεριμνήσαμε για τους οικονομικά ασθενέστερους και αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε».

«Η αγροτική πολιτική δεν περνάει από το κλείσιμο των δρόμων», δήλωσε από την πλευρά της η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα