Ακαρπη η συνάντηση αγροτών - Σωτ. Χατζηγάκη

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 20:37
UPD:21:41

¶καρπη απέβη η απογευματινή συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη με το λεγόμενο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των αγροτών, που εκπροσωπεί 18 μπλόκα.

Εκ μέρους του του Οργάνου, ο κ. Βασίλης Κιλάφας, μετά από σύντομη σύσκεψη στο χώρο του υπουργείου ανέγνωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο εκφράζεται μεταξύ άλλων «πλήρη απογοήτευση» για την «αδιαλλαξία» του υπουργείου Αγροτικής Αναπτυξης για τις εξειδικεύσεις, το ύψος, το χρονοδιάγραμμα και τημ καταβολή των αποζημιώσεων. Παράλληλα, προανήγγειλε «κλιμάκωση του αγώνα».

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Χατζηγάκης προέβη σε ανακοινώσεις εξειδικεύοντας τα μέτρα. «Εξήγησα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει πάνω από 500 εκατομμύρια» δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Δηλώσεις Σ. Χατζηγάκη μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

Δηλώσεις Σ. Χατζηγάκη μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους των αγροτών

Οι πρώτες αντιδράσεις από τα μπλόκα

Την Τρίτη το μεσημέρι (στις 12:30) θα λάβουν οι αγρότες των Τεμπών τις αποφάσεις τους, μετά τις νέες ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Απογοητευμένοι δηλώνουν οι συνάδελφοί τους που παραμένουν στο μπλόκο του Προμαχώνα, ενώ ανάλογη είναι η πρώτη εικόνα και από τα διόδια της Κορίνθου, όπου οι αγρότες κρατούν κλειστή τη Νέα Εθνική οδό από τις 12 το μεσημέρι.

Αυτήν την ώρα πάντως είναι ανοικτό το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής στο Καλαμάκι, το οποίο έως το απόγευμα είναι κλειστό.

Κλειστή είναι και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στα Τέμπη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα