Mυτιληναίος: Προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Someta

«Δραστική μείωση του μη αναγκαίου προσωπικού»
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 21:28

Tην απόφαση να ανασταλεί προσωρινά η παραγωγική δραστηριότητα του εργοστασίου παραγωγής Ψευδάργυρου - Μολύβδου στην Copsa Mica, Ρουμανία, καθώς και να μειωθεί «δραστικά» το μη αναγκαίο προσωπικό έλαβε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Someta, θυγατρικής του ομίλου Μυτιληναίος, στην οποία συμμετέχει με 93%.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ομίλου, η απόφαση αυτή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω των δυσμενέστατων συνθηκών στις διεθνείς αγορές των μετάλλων σε συνδυασμό με την έλλειψη πρώτων υλών για την παραγωγή ψευδαργύρου, μετά και τη διακοπή λειτουργίας του μοναδικού ορυχείου μικτού θειώδους (bulk concentrate) στον κόσμο. «Η προσωρινή αναστολή της παραγωγής της Sometra θα περιορίσει σημαντικά τις λειτουργικές ζημιές από την εν λόγω δραστηριότητα, επιδρώντας έτσι θετικά στην οικονομική θέση του Ομίλου» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης πως η αναστολή της δραστηριότητας θα ξεκινήσει άμεσα και θα πραγματοποιηθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να καθίσταται δυνατή η τυχόν επανεκκίνηση της μονάδας, χωρίς τεχνικά προβλήματα και σημαντικό επιπρόσθετο κόστος. «Παράλληλα, η Διοίκηση του Ομίλου παρακολουθεί επισταμένα την εξέλιξη των συνθηκών στις διεθνείς αγορές προκειμένου να λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις για το μέλλον, εφόσον υπάρξουν δραστικές αλλαγές» καταλήγει η ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα