Δ. Δασκαλόπουλος: Βιώνουμε το τέλος της κομματικοκρατούμενης κοινωνίας

Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 22:03

Τη θέση πως βιώνουμε το «τέλος μιας εποχής: το τέλος της κομματικοκρατούμενης κοινωνίας και της επιδοτούμενης ανάπτυξης» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Παράλληλα, ζήτησε τη συνένωση του συνόλου της επιχειρηματικότητας και όλων των παραγωγικών δυνάμεων για να αντιμετωπίσουν από κοινού την κρίση «με την ευελιξία, αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα που το κράτος δείχνει πως δεν μπορεί να επιδείξει».

Σημειώνοντας πως το κομματικοκρατούμενο και εσωστρεφές, όπως ανέφερε, κράτος που υπάρχει στη χώρα μας φέρει καίρια ευθύνη για την αναπτυξιακή και εκσυγχρονιστική μας υστέρηση, πρόσθεσε: «Πρέπει να πάψουμε να αποστρέφουμε το πρόσωπό μας από τις βαρύτατες ευθύνες που συλλογικά φέρουμε, αλλά και από τις νέες που καλούμαστε να επωμισθούμε -αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση με το κεφάλι ψηλά».

Ο κ. Δασκαλόπουλος εκτίμησε ότι με αφορμή την κρίση θα επηρεαστεί σημαντικά η ελληνική οικονομία διότι «πληρώνουμε σήμερα τις μισές αλήθειες και τις άτολμες πολιτικές δεκαετιών, που διαμόρφωσαν ένα οικονομικό μοντέλο βασισμένο σε γυάλινα πόδια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα