Nomura: Ζημίες - ρεκόρ στο τρίτο τρίμηνο χρήσης

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 09:58

Ζημίες – ρεκόρ ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας Nomura Holdings, υποστηρίζοντας πως η απόκτηση μονάδων της Lehman Brothers ώθησε προς τα πάνω τις δαπάνες της.

Ειδικότερα, η Nomura εμφάνισε ζημίες 342,9 δισ. γιεν (3,8 δισ. δολ.) έναντι κερδών 21,8 δισ. γιεν ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες 320 δισ. γιεν, κατά μέσο όρο.

Η εταιρεία εμφάνισε ζημίες 134,5 δισ. γιεν από τις χρηματιστηριακές της δραστηριότητες, έναντι κερδών 65,1 δισ. γιεν το αντίστοιχο διάστημα του 2007, καθώς ο MSCI World Index υποχώρησε το εν λόγω τρίμηνο κατά 22%.

Σημειώνεται ότι η Nomura επιβαρύνθηκε με δαπάνες ύψους δύο δισ. δολαρίων όταν αποφάσισε να εξαγοράσει τις επιχειρήσεις της χρεοκοπημένης Lehman σε Ασία και Ευρώπη. Ο διευθύνων σύμβουλός της Κενίτσι Γουατανάμπε έχει δηλώσει μάλιστα πως δεν είναι βέβαιος για το πότε θα αποφέρουν κέρδη οι εν λόγω εξαγορές.

Τα έσοδα της εταιρείας «βυθίστηκαν» το ίδιο τρίμηνο κατά 99% στα 2,7 δισ. γιεν.

Σύμφωνα με τη Nomura, η οποία συμφώνησε να αναλάβει τους 8.000 υπαλλήλους της Lehman, οι εργασιακές δαπάνες εκτινάχθηκαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης κατά 73%. Η εταιρεία σχεδιάζει να μειώσει τις δαπάνες της κατά 10% στο οικονομικό έτος που ξεκινά την 1η Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα