Πούτιν: Στα μέσα του 2009 η ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 12:38
UPD:12:46

Όσον αφορά στην οικονομία, η οποία θα συρρικνωθεί κατά 0,2% φέτος βάσει των προβλέψεων της κυβέρνησης, αυτή θα αρχίσει να βιώνει «θετικές τάσεις» εντός του 2009 ή στις αρχές του 2010, δήλωσε ο Πούτιν.

Στα μέσα της χρονιάς «βλέπει» την ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας ο πρωθυπουργός της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ απευθύνει έκκληση για παγκόσμιους κανόνες που θα αποτρέψουν μια επανάληψη της τρέχουσας κρίσης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Ρώσος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι ορισμένες βιομηχανίες πιθανόν να αρχίσουν να ανακάμπτουν στο δεύτερο εξάμηνο. Όσον αφορά στην οικονομία, η οποία θα συρρικνωθεί κατά 0,2% φέτος βάσει των προβλέψεων της κυβέρνησης, αυτή θα αρχίσει να βιώνει «θετικές τάσεις» εντός του 2009 ή στις αρχές του 2010, δήλωσε ο Πούτιν.

«Οι βιομηχανίες που αναπτύχθηκαν περισσότερο ενεργά τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν σε δύσκολη κατάσταση», υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός. «Παρόλα αυτά, είμαστε αισιόδοξοι» και «δρούμε, θεωρώντας ότι η παγκόσμια οικονομία θα ορθοποδήσει σταδιακά, όπως και η ρωσική οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, θεωρούν τον «εγωισμό» των ΗΠΑ ως υπεύθυνο για την χειρότερη πιστωτική κρίση που έχει πλήξει τον κόσμο από την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης και έχουν ζητήσει τη θέσπιση παγκόσμιων κανόνων και οργανισμών.

Στο μεταξύ, η ρωσική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για δάνεια, «ενέσεις» ρευστότητας, φορολογικές ελαφρύνσεις και άλλα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και ανάκαμψης της οικονομίας, ύψους άνω των 200 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα