Σε ισχύ το τρίτο σκέλος του σχεδίου ενίσχυσης της ρευστότητας

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2009 13:03
UPD:13:06

Ενεργοποιήθηκε, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας, το τρίτο σκέλος του Σχεδίου Ενίσχυσης της Ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, που αφορά τη σύναψη δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Η απόφαση καθορίζει τους όρους, σύμφωνα με τους οποίους θα παρέχεται η εγγύηση του Δημοσίου, έως του συνολικού ποσού των 15 δισ. ευρώ, προς τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος.

O Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Λέγκας.

Η εγγύηση θα αφορά δάνεια που θα συναφθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 και θα έχουν διάρκεια από 3 μήνες έως 3 έτη. Η εγγύηση για τον δανεισμό κάθε τράπεζας θα παρέχεται με ξεχωριστές Υπουργικές Αποφάσεις.

Στόχος, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, είναι να συνεχιστεί ομαλά η παροχή ρευστότητας από το πιστωτικό σύστημα με χαμηλό κόστος χρήματος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων, των δημοσίων έργων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης, των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον Επενδυτικό Νόμο, καθώς και των έργων που εκτελούνται με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

«Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας υλοποιείται με ταχύτητα και συνέπεια, ώστε να διασφαλιστούν ευνοϊκότεροι όροι για τη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και να προχωρήσουν έργα και επενδύσεις που δημιουργούν απασχόληση και εισόδημα για τους πολίτες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα