Ιταλία: Συνομιλίες για τη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 12:51

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της αυτοκινητοβιομηχανίας θα έχει σήμερα η ιταλική κυβέρνηση, εν μέσω εκκλήσεων για στήριξη του δοκιμαζόμενου κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί από την κάμψη των πωλήσεων λόγω της διεθνούς κρίσης.

Εν όψει της συνάντησης αυτής – που θα ξεκινήσει στις 19:30 (ώρα Ελλάδος) – στελέχη της Fiat, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, συναντήθηκαν αργά χθες με Ιταλούς υπουργούς, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις για ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση.

Όπως προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σέρτζιο Μαρκιόνε, σε περίπτωση που δεν βρεθεί κάποια λύση, κινδυνεύουν να χαθούν 60.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, ο πρωθυπουργός της χώρας Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει ετοιμάσει ένα «πακέτο» κινήτρων, συμπεριλαμβανομένων φορολογικών ελαφρύνσεων για την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με νέα, λιγότερο ρυπογόνα μοντέλα.

Οι εκτιμήσεις για την αξία του εν λόγω «πακέτου» κυμαίνονται μεταξύ 260 εκατ. ευρώ και 1,2 δισ. ευρώ – χαμηλότερα από την αξία των αντίστοιχων μέτρων που έχουν ανακοινώσει άλλες χώρες. Χθες, η Βρετανία ανακοίνωσε πως θα εγγυηθεί για δάνεια ύψους 2,3 δισ. στερλινών προκειμένου να στηρίξει την εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα