Sony: Ζημιογόνο το τέταρτο τρίμηνο

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 11:58
UPD:12:03
EPA/FRANCK ROBICHON

Λειτουργικές ζημίες κατέγραψε η Sony Corp στο τέταρτο τρίμηνο, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για την πρώτη ζημιογόνα χρήση των τελευταίων 14 ετών.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην ισχυροποίηση του γιεν και στη μείωση της ζήτησης εν μέσω του ισχυρού πλήγματος που έχει δεχθεί ο κλάδος ηλεκτρονικών ειδών.

Η ανακοίνωση ήταν αναμενόμενη, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα η κατασκευάστρια εταιρεία των υπολογιστών Vaio και των βιντεοπαιχνιδιών PlayStation είχε προβεί σε μείωση των προβλέψεών της για το έτος για τρίτη φορά εντός του έτους.

Οι λειτουργικές ζημίες της Sony ανήλθαν στα 17,96 δισ. γιεν για το τρίμηνο, έναντι κερδών 236,22 δισ. γιεν του προηγούμενου έτους, ακολουθώντας την Samsung Electronics Co Ltdπου έχει ήδη ανακοινώσει ζημίες για το τρίμηνο.

Για τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου, η Sony επιβεβαίωσε την προηγούμενη πρόβλεψή της για πρωτοφανείς λειτουργικές ζημιές της τάξης των 260 δισ. γεν έναντι των 475,3 δισ. γεν που είχε καταγράψει την περασμένη χρήση, κινούμενη στο πλαίσιο των ομόφωνων προβλέψεων δέκα αναλυτών της Reuters Estimates για ζημίες 264 δισ. γεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα