JPMorgan: Δεν χρειαζόμαστε κεφάλαια

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 14:17

Η JP Morgan ανακοίνωσε μείωση των κερδών της κατά 76% για το τέταρτο τρίμηνο ως αποτέλεσμα διαγραφών ζημιογόνων δανείων.

«Αφθονία κεφαλαίων» διαθέτει η JPMorgan Chase & Co σύμφωνα με σημερινή δήλωση του προέδρου της στο Νταβός, ο οποίος ζήτησε να μπει ένα τέλος στις συζητήσεις περί κρατικοποίησης τραπεζών.

«Η JPMorgan θα ήταν μια χαρά εάν είχε σταματήσει αυτή η (παρά)φιλολογία σχετικά με την κρατικοποίηση των τραπεζών... δεν μας λείπουν τα κεφάλαια» επισήμανε ο Τζέιμι Ντάιμον στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο ελβετικό θέρετρο.

Στις 15 Ιανουαρίου, η JP Morgan ανακοίνωσε μείωση των κερδών της κατά 76% για το τέταρτο τρίμηνο ως αποτέλεσμα διαγραφών ζημιογόνων δανείων, τονίζοντας ότι ακόμη και αυτή που κατάφερε να γλιτώσει από την πιστωτική συρρίκνωση δίνει μάχη για επιβίωση εν μέσω της ύφεσης.

Ένδειξη για τη σιγουριά της διοίκησης αποτελεί το γεγονός ότι η JP Morgan προέβη στο δανεισμό 150 δισ. δολαρίων τις τελευταίες 90 ημέρες, εκ των οποίων τα 50 δισ. δολάρια διοχετεύτηκαν στη διατραπεζική αγορά, καθώς και σε ευρωπαϊκές και βρετανικές τράπεζες, υπογραμμίσει ο Ντάιμον. «Είναι τρομαχτικό το ότι στο τέλος της ημέρας πρέπει να έχεις επιβιώσει».

«Εύχομαι έως το τέλος του έτους να έχουμε βγει από την κρίση», δήλωσε στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας ότι η JP Morgan δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων εξαγορών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα