Συνάντηση Γ. Προβόπουλου - Δ. Σιούφα

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 15:34

Την ανάγκη στήριξης της πραγματικής οικονομίας υπογράμμισαν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος και ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας μετά από συνάντηση που είχαν στα γραφεία της τράπεζας.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Προβόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η σημερινή επίσκεψη ήταν μια αφορμή να γίνει ενημέρωση για τα οικονομικά και τα χρηματοπιστωτικά. «Όπως βέβαια γνωρίζετε, οι εξελίξεις δεν είναι τόσο ευχάριστες. Είδαμε, λοιπόν, από κοινού τρόπους που το κυβερνητικό σχέδιο θα μπορέσει στην πράξη να αποβεί ωφέλιμο για την πραγματική οικονομία και εξήγησα στον Πρόεδρο τι παρεμβάσεις κάνουμε και σκοπεύουμε να κάνουμε, ούτως ώστε να στηριχθεί η πραγματική οικονομία, η οποία το έχει τόσο πολύ ανάγκη» πρόσθεσε.

Γ. Προβόπουλος: Tο κυβερνητικό σχέδιο θα μπορέσει στην πράξη να αποβεί ωφέλιμο

Γ. Προβόπουλος: Tο κυβερνητικό σχέδιο θα μπορέσει στην πράξη να αποβεί ωφέλιμο

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Σιούφας τόνισε πως «η έγνοια όλων μας πρέπει να είναι η πραγματική οικονομία, η στήριξη των επιχειρήσεων με ρευστότητα, για να μπορέσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αντεπεξέλθουν σε αυτές τις δυσκολίες». «Συγχρόνως» -πρόσθεσε- «η στήριξη ιδίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών με τις χρηματοδοτήσεις που πρέπει να έχουν, με τους κανόνες ασφάλειας, από το τραπεζικό σύστημα, το οποίο οφείλει και αυτό να σταθεί στο πλευρό της πραγματικής οικονομίας. Αυτό θα είναι προς το συμφέρον και των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, αλλά και του ίδιου του τραπεζικού συστήματος. Αυτή είναι η ευθύνη όλων μας».

Δ. Σιούφας: Eγνοια όλων μας πρέπει να είναι η πραγματική οικονομία

Δ. Σιούφας: Eγνοια όλων μας πρέπει να είναι η πραγματική οικονομία

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Κώστας Αγοραστός, ο Γενικός Γραμματέας κ. Νίκος Στεφάνου, ο Ειδικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Παπαγιάννης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Από την Τράπεζα της Ελλάδος συμμετείχε η Υποδιοικητής της κυρία Ελένη Δενδρινού-Λουρή.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα