Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 06:29

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, οδεύοντας να κλείσει την εβδομάδα με απώλειες 11%, καθώς οι ανησυχίες για βαθύτερη ύφεση στις ΗΠΑ, υπερέβησαν τις προθέσεις του ΟΠΕΚ για περαιτέρω μείωση της παραγωγής.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτών αγαθών στις ΗΠΑ μειώθηκαν στον Δεκέμβριο για πέμπτο συνεχόμενο μήνα και ο αριθμός τον Αμερικανών που μπαίνουν στο ταμείο ανεργίας αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, όπως έδειξαν στα στοιχεία των υπουργείων Εργασίας και Εμπορίου. Ο ΟΠΕΚ δεν θα διστάσει να μειώσει και άλλο την παραγωγή του εάν οι τιμές του πετρελαίου συνεχίσουν να μειώνονται, δήλωσε χθες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Αμπντάλα ελ-Μπάντρι.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 41,76 δολ. το βαρέλι, 32 σεντς υψηλότερα στις 10:57 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex).

Χθες τα συμβόλαια για παράδοση Μαρτίου υποχώρησαν 72 σεντς, ποσοστό 1,7%, κλείνοντας στα 41,44 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη. Οι τιμές του βρίσκονται 7,1% χαμηλότερα φέτος και 55% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτόν τον μήνα το αργό έχει υποχωρήσει 6,5%, σημειώνοντας απώλειες για έβδομο συνεχόμενο μήνα.

Οι τρέχουσες τιμές κάτω από τα 50 δολ. το βαρέλι είναι «πολύ χαμηλές» επειδή δεν επιτρέπουν στους παραγωγής να επενδύσουν στην αύξηση της δυναμικότητάς τους, είπε χθες από το Νταβός της Ελβετίας ο Ελ-Μπάντρι.

Το μπρεντ για παράδοση Μαρτίου διαπραγματεύθηκε στα 45,65 δολ. το βαρέλι, 25 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures Europe του Λονδίνου στις 10:36 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης. Χθες σημείωσε άνοδο 50 σεντς, ποσοστό 1,1%, κλείνοντας στα 45,40 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα