Ομπάμα: H ύφεση βαθαίνει

Εκκληση για άμεση έγκριση του πακέτου ανάκαμψης
Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2009 18:21
UPD:18:43

«Συνεχιζόμενη καταστροφή» για τις αμερικανικές οικογένειες χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και απηύθυνε νέα έκκληση για γρήγορη έγκριση του πακέτου για την ανάκαμψη της οικονομίας, ύψους πάνω από 800 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η ύφεση βαθαίνει» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ομπάμα.

«Κάθε μέρα φαίνεται ότι υπάρχει ένας νέος γύρος χαμένων θέσεων εργασίας ... Αυτή είναι μία συνεχιζόμενη καταστροφή για τις αμερικανικές οικογένειες».

Η συρρίκνωση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά 3,8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/30/1623442.htm δείχνει πως η χρηματοπιστωτική κρίση στις ΗΠΑ εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την οικονομία και υπάρχει ανάγκη για άμεση δράση για να υποστηριχθεί η ζήτηση, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του Λευκού Οίκου.

Ειδικότερα, η Κριστίνα Ρόμερ, πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων δήλωσε σήμερα πως το πραγματικό ετήσιο ΑΕΠ των ΗΠΑ σημείωσε πτώση σε ετήσια βάση 3,8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2008 - η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη πτώση μέσα σε ένα τρίμηνο από το 1982.

«Αυτή η εκτεταμένη μείωση δίνει έμφαση στο ότι τα προβλήματα που ξεκίνησαν στο στεγαστικό και τον χρηματοπιστωτικό κλάδο μας εξαπλώθηκαν σχεδόν σε όλους τους χώρους της οικονομίας» σημείωσε η Κ.Ρόμερ, και τόνισε πως «είναι απαραίτητη η άμεση δράση για την ενίσχυση τόσο του χρηματοπιστωτικού κλάδου όσο και της συνολικής ζήτησης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα