Παραμένουν τα μπλόκα σε Προμαχώνα και Νίκαια Λάρισας

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009 13:43
UPD:18:04

Κλειστή παραμένει η συνοριακή διάβαση στον Προμαχώνα, καθώς οι αγρότες της περιοχής συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στη Θεσσαλία κλειστή παραμένει στη Νίκαια η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών.

Στον Προμαχώνα, ο δρόμος άνοιξε για ένα μισάωρο το πρωί, προκειμένου να περάσουν νταλίκες με ευπαθή προϊόντα, ενώ επιτράπηκε και η διέλευση τουριστικών λεωφορείων.

Στο μπλόκο των αγροτών προστέθηκαν και κτηνοτρόφοι από την επαρχία Σιντικής, οι οποίοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας πέταξαν γάλα στους δρόμους. Σε ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες του Προμαχώνα, χθες βράδυ, παραβρέθηκαν στο μπλόκο και αγρότες από τη Λάρισα.

Το απόγευμα οι αγρότες θα έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος επισκέπτεται το νομό Σερρών.

Τρακτέρ εξακολουθούν να είναι παραταγμένα και στο τελωνείο της Δοϊράνης, χωρίς ωστόσο να κλείνουν το δρόμο. Τη Δευτέρα, οι αγρότες της περιοχής συσκέπτονται, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.

Στην Κρήτη, ξεκίνησε ο ανεφοδιασμός της αγοράς με υγρά καύσιμα για το ανατολικό τμήμα του νησιού, καθώς οι αγρότες επέτρεψαν το άνοιγμα ενός δρόμου που οδηγεί στις αποθήκες πετρελαιοειδών στο Ηράκλειο.

Στο μεταξύ, αγρότες της Κρήτης σχεδιάζουν να μεταβούν τη Δευτέρα στην Αθήνα, με αυτοκίνητα και τρακτέρ, και να προχωρήσουν σε συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,.

Η αναχώρηση για την Αθήνα, νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, θα σημάνει και το τέλος του μπλόκου στην εθνική Οδό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα