Διαδηλώσεις σε πολλές χώρες λόγω της κρίσης

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009 18:52
UPD:19:10

Περίπου 900 συμβασιούχοι από το πυρηνικό εργοστάσιο του Σέλαφιλντ αποχώρησαν από την εργασία τους σήμερα και ενώθηκαν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που απεργούν τις τελευταίες ημέρες ενάντια στην πρόσληψη φθηνότερου εργατικού δυναμικού από την Ιταλία και την Πορτογαλία.

Ρωσία

Χιλιάδες ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους της Μόσχας και στο απομακρυσμένο λιμάνι του Βλαντιβοστόκ για να διαμαρτυρηθούν για τις επιπτώσεις της κρίσης. Πορείες διοργανώθηκαν το Σαββατοκύριακο σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας, ενώ στα επεισόδια του περασμένου μήνα είχαν συλληφθεί περίπου 100 διαδηλωτές στη διάρκεια πορείας στο Βλαντιβοστόκ.

Γαλλία

Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί που κατέβηκαν την περασμένη εβδομάδα στους δρόμους δεν κατόρθωσαν να παραλύσουν τη χώρα, καθώς περιορισμένη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ισλανδία

Συστήνεται νέα κυβέρνηση συνασπισμού και πρωθυπουργός της χώρας ανακηρύσσεται η πρώην υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Γιοχάνα Σιγκουρνταρντοτίρ.

Ο Γκέιρ Χαάρντε είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που αναγκάζεται σε παραίτηση εξαιτίας της πιστωτικής συρρίκνωσης, η οποία οδήγησε τη χώρα σε λήψη δανείου 10 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ για διάσωση των εγχώριων τραπεζών.

Νταβός

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Γενεύης και του Νταβός το Σάββατο υποστηρίζοντας ότι η αφρόκρεμα που απαρτίζει το φόρουμ δεν είναι ικανή να λύσει τα παγκόσμια προβλήματα. Επεισόδια και στα κεντρικά γραφεία του Φόρουμ στη Γενεύη.

Λετονία

Δέκα χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στις 16 Ιανουαρίου επιδιδόμενοι σε πράξεις βίας ενάντια στην κυβέρνηση που προέβη σε μείωση των μισθών στο πλαίσιο μέτρων οικονομικής λιτότητας.

Λιθουανία>

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πρωτεύουσα μεταξύ πολιτών που διαδήλωναν κατά των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης και αστυνομικών που έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Βουλγαρία

Οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις εν όψει της ύφεσης ήταν το αίτημα εκατοντάδων Βουλγάρων που κατέβηκαν τον περασμένο μήνα στους δρόμους ζητώντας από την κυβέρνηση να δράσει ή να παραιτηθεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα