Πάνω από τα 40 δολ. οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 11:36

Πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι ενισχύονται σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», έχοντας υποχωρήσει σχεδόν κατά 4% την προηγούμενη συνεδρίαση λόγω των ανησυχιών για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες στις ΗΠΑ έδειξαν μείωση των μείωση των καταναλωτικών δαπανών για έκτο κατά σειρά μήνα, το Δεκέμβριο, με τις εκτιμήσεις για τους επόμενους μήνες να παραμένουν δυσοίωνες.

Στις 10:48 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση το Μάρτιο ενισχυόταν κατά 47 σεντς στα 40,55 δολάρια το βαρέλι. Χθες, υποχώρησε στα 39,83 δολάρια – σπάζοντας το «φράγμα» των 40 δολαρίων για πρώτη φορά σε διάστημα τριών εβδομάδων.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 44,27 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 45 σεντς.

«Η αγορά πετρελαίου έχει αγγίξει “πάτο”», τονίζει ο ¶ντονι Νιούναν της Mitsubishi Corp. στο Τόκιο. Όπως σημειώνει, «οι μειώσεις του ΟΠΕΚ θα ξεκινήσουν να έχουν αντίκτυπο στα αποθέματα σε λίγους μήνες και η αγορά το λαμβάνει αυτό υπόψη στη διαμόρφωση των τιμών».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα