Emporiki: Προς ΑΜΚ κατά 850 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009 15:05

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, προκειμένου να ενισχύσει τη ρευστότητα και την κεφαλαιακή της βάση, κατά 850 εκατ. ευρώ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Emporiki Bank, στη σημερινή συνεδρίασή του.

Η προτεινόμενη ΑΜΚ θα τεθεί προς έγκριση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία θα συγκληθεί την 26η Φεβρουαρίου 2009.

Όπως επισημαίνει η τράπεζα, η Credit Agricole S.A θα καλύψει το ποσοστό συμμετοχής που της αναλογεί και επιπρόσθετα, θα καλύψει τυχόν αδιάθετο μέρος, εφόσον της ζητηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

«Χάρη στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και άλλα μέτρα ενίσχυσης, η Εμπορική Τράπεζα στοχεύει να διαμορφώσει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας σε επίπεδα άνω του 10% στις 30 Ιουνίου 2009», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., εξελέγη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο κ. Bernard Mary, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Crédit Agricole S.A και Επικεφαλής της Διεθνούς Λιανικής Τραπεζικής.

Επίσης, το Δ.Σ. αποφάσισε να υιοθετήσει πολιτική προβλέψεων προσαρμοσμένη στις επιδεινούμενες συνθήκες των αγορών, προχωρώντας σε αύξηση του συντελεστή κάλυψης επισφαλειών σε 49% στο τέλος Δεκεμβρίου του 2008 και απομείωση κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008 των αναβαλλόμενων φόρων, ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την τράπεζα, το συνολικό ύψος των προβλέψεων για το χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων, που θα επιβαρύνει τα αποτελέσματα χρήσης του 2008, αναμένεται να κυμανθεί σε περίπου 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300 εκατ. ευρώ θα αφορούν το τελευταίο τρίμηνο του 2008.

Το ακριβές ύψος των προβλέψεων θα οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί με τα αποτελέσματα χρήσης 2008 της τράπεζας και του Ομίλου της, την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα