Deutsche Bank: Ζημίες - ρεκόρ το δ' τρίμηνο

Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 09:01
UPD:09:33
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Ζημίες ρεκόρ εμφάνισε η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα, Deutsche Bank AG, το τέταρτο τρίμηνο, μετά το πλήγμα που δέχθηκαν οι μετοχές και τα ομόλογα από τη χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση από τη Μεγάλη Υφεση.

Οι καθαρές ζημίες της διαμορφώθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ (6,2 δισ. δολ.) από κέρδη 953 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας.

Οι μετοχές της Deutsche Bank έχουν σημειώσει από την αρχή του έτους απώλειες 24%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να μειωθεί στα 12,1 δισ. ευρώ. Ο δείκτης Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index, που αποτελείται από μετοχές 64 εταιρειών, έχει υποχωρήσει φέτος 12%.

Οι μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο έχουν αντλήσει 970 δισ. ευρώ για τα κεφάλαιά τους και ανακοίνωσαν περίπου 269.000 απολύσεις μετά το ξέσπασμα της κρίσης από τα ενυπόθηκα δάνεια στις ΗΠΑ το 2007, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News.

Η πτώχευση της Lehman Brothers Holdings επιδείνωσε την κρίση, ωθώντας την Deutsche Bank να εμφανίσει της πρώτες ετήσιες ζημίες της σε διάστημα 50 ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα