Κοινωνικά μέτρα για τους οικονομικά ασθενέστερους εξήγγειλε ο Σαρκοζί

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 10:01
UPD:10:03
EPA/CHANNEL 2

Κοινωνικά μέτρα για τη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και φοροελαφρύνσεις ύψους 8 δισ. ευρώ για τις επιχειρήσεις εξήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση, μία εβδομάδα μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις στη Γαλλία, ο Σαρκοζί δήλωσε πως έχει προγραμματίσει συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στις 18 Φεβρουαρίου, και ότι θα κάνει προτάσεις για τη στήριξη των γαλλικών νοικοκυριών.

Ο Γάλλος πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειώσει τους φόρους για τους λιγότερο πλούσιους, τη μεσαία τάξη, ή να αυξήσει τις κοινωνικές παροχές. Πρόσθεσε, επίσης, ότι μελετά κανόνες για τον καλύτερο καταμερισμό των κερδών των επιχειρήσεων μεταξύ εργαζομένων και μετόχων.

Ο Σαρκοζί δεν προέβη, ωστόσο, σε καμία συγκεκριμένη ανακοίνωση, εκτιμώντας ότι θα πρέπει πρώτα να γίνει διάλογος μεταξύ των συνδικάτων και των εργοδοτών. Όπως τόνισε, ο «φόρος επιτηδεύματος» για τις επιχειρήσεις θα μειωθεί κατά 8 δισ. ευρώ ώστε «να μείνουν τα εργοστάσια στη Γαλλία».

Διαβεβαίωσε, δε, ότι θα συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για το οποίο εξελέγη τον Μάιο του 2007. «Φυσικά, θα συνεχίσουμε τη μεταρρύθμιση της χώρας, αυτή είναι η εντολή που έλαβα, αυτό είναι το καθήκον μου», τόνισε.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε την τρέχουσα κρίση ως «κρίση του αιώνα, χωρίς προηγούμενο». «Θα πρέπει να τη λάβω υπόψη μου και να ενεργήσω έτσι ώστε η Γαλλία να μπει όσο το δυνατόν πιο αργά στην κρίση και να βγει από αυτήν το συντομότερο δυνατόν», κατέληξε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα