Βρετανία: Αύξηση πτωχεύσεων κατά 124% στο δ΄ τρίμηνο

Παρασκευή, 06 Φεβρουαρίου 2009 15:39

Ο συνολικός αριθμός των βρετανικών επιχειρήσεων τέθηκαν σε καθεστώς διαχείρισης και εκκαθάρισης αυξήθηκε κατά 50%.

Κατά περίπου 125% αυξήθηκαν στο τελευταίο τρίμηνο του 2008 οι εταιρικές πτωχεύσεις στη Βρετανία, η οποία βυθίζεται ολοένα περισσότερο στην οικονομική κρίση.

Ο συνολικός αριθμός των βρετανικών επιχειρήσεων τέθηκαν σε καθεστώς διαχείρισης και εκκαθάρισης αυξήθηκε κατά 50%, καθώς ολοένα περισσότερες επιχειρήσεις βρίσκουν κλειστή την πόρτα των τραπεζών όταν πρόκειται για δανειοδότηση.

Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2008, ο αριθμός των επιχειρήσεων που περιήλθαν σε καθεστώς διαχείρισης ανήλθε σε 2.018, από 575 το τελευταίο τρίμηνο του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής Υπηρεσίας Αφερεγγυότητας, καταγράφοντας αύξηση 251%.

Ο αριθμός των επίδικων ιδιωτών αυξήθηκε κατά περίπου 20%, οι 19.000 εκ των οποίων πτώχευσαν τους τρεις τελευταίους μήνες του έτους.

Παρά τα απογοητευτικά στοιχεία που επικρατούν σήμερα στη Βρετανία, οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί η σταδιακή επιδείνωση της οικονομίας όσο η επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη βρίσκονται σε καθοδική τροχιά, αναφέρει η εφημερίδα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα