Lannet: «Παράνομη και καταχρηστική η συμπεριφορά της Γενική Leasing»

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 10:32

«Παράνομη και καταχρηστική» χαρακτηρίζει η Lannet την ενέργεια της Γενικής Χηματοδοτικές Μισθώσεις (Leasing) ΑΕ να διακόψει την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της εταιρείας στον κεντρικό κόμβο στο Περιστέρι.

Όπως επισημαίνει η Lannet, από τις 02.02.2009 και μέχρι τις 4.2.2009 η Γενική Leasing, θυγατρική της Γενικής Τράπεζας και ιδιοκτήτρια του ακινήτου επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως 1 & Κηφισού στο Περιστέρι, εντός του οποίου στεγαζόταν ο κεντρικός τηλεπικοινωνιακός κόμβος του δικτύου της Lannet, προέβη κατά παράβαση σχετικών δικαστικών αποφάσεων και προσωρινών διαταγών, αλλά και των προβλεπομένων από τις διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και των τηλεπικοινωνιών, σε απροειδοποίητη βίαιη διακοπή της λειτουργίας του.

Στα μηχανήματα του κόμβου αυτού τηρούνταν το σύνολο των προσωπικών και εταιρικών δεδομένων της Lannet και του συνόλου των 900.000 περίπου κατά καιρούς πελατών της όσο και της απορροφηθείσας Telepassport, και των λοιπών εταιρειών του ομίλου, όπως Columbia Τelecom, Telepass, Orbitech, ΤΡΗ και Passpoint.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά την χορήγηση προσωρινής διαταγής, η οποία εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε στις 3.2.2009 προς την Γενική Leasing για μη περαιτέρω αποξήλωση του τηλεπικοινωνιακού κόμβου και απόδοση των μηχανημάτων, καθώς και νέας προσωρινής διαταγής στις 4.2.2009 που της απαγόρευε κάθε περαιτέρω μεταβολή της υφιστάμενης πραγματικής κατάστασής του, η Γενική Leasing συνέχισε την αποξήλωση και την μεταφορά των ηλεκτρονικών μηχανημάτων και στοιχείων.

Για τον λόγο αυτό η Lannet προσέφυγε στο αρμόδιο ΑΤ Περιστερίου και κατέθεσε μηνύσεις.

Επιπλέον, η Γενική Leasing προέβη σε αποσυναρμολόγηση των μονάδων αποθήκευσης δεδομένων (μαγνητικών δίσκων και μονάδων back-up) και σε απομάκρυνση και μεταφορά τους σε άγνωστο χώρο και από άγνωστο προσωπικό.

Η Lannet, επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της, καταγγέλλει ως παράνομη, καταχρηστική και πέραν πάσης λογικής την συμπεριφορά της Γενική Leasing και αναμένει την άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας και την διασφάλιση της προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των εκατοντάδων χιλιάδων συνδρομητών της.

«Ήδη, η Lannet έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών Δικαστηρίων για την επαναλειτουργία του εν λόγω τηλεπικοινωνιακού κόμβου και την ικανοποίηση των συμφερόντων της, ώστε να προστατευθούν οι πελάτες, οι προμηθευτές, το προσωπικό και οι μέτοχοι της εταιρείας», καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα