Υποχώρηση των διατραπεζικών επιτοκίων

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 10:41

Σε χαμηλότερα επίπεδα φαίνεται ότι θα κυμανθούν τα τριμηνιαία διατραπεζικά επιτόκια σε ευρώ στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης στο Λονδίνο, ενώ το εύρος διακύμανσης των επιτοκίων σε δολάρια έχει αμβλυνθεί σε αντίθεση με το εύρος των επιτοκίων σε στερλίνες που έχει διευρυνθεί.

Tα επιτόκια κατάθεσης τριών μηνών σε δολάρια διαμορφώθηκαν στα επίπεδα του 1,14-1,45% έναντι του εύρους 1,02-1,69% την Παρασκευή.

Tα επιτόκια κατάθεσης τριών μηνών σε ευρώ φαίνεται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 1,67-2,00% έναντι 1,75-2,05% της Παρασκευή, ενώ το εύρος διακύμανσης για τα επιτόκια σε στερλίνες διαμορφώθηκε στο 1,16-2,02% έναντι 1,70-2,01%.

Το περιθώριο των συμβάσεων ανταλλαγής (swap spread) δύο χρόνων σε δολάρια έναντι των αποδόσεων των αντίστοιχων γραμματίων αμερικανικού δημοσίου διαμορφώθηκε στις 60 μονάδες βάσης, μειωμένο κατά 65 μονάδες βάσης σε σύγκριση με την έναρξη της συνεδρίασης την Παρασκευή.

Τα διατραπεζικά επιτόκια καταθέσεων αποτελούν ενδεικτικές μόνο τιμές των επιτοκίων με τα οποία οι τράπεζες δανείζουν η μία την άλλη, καθώς χρησιμοποιούνται ως βάση για τη διαμόρφωση των επιτοκίων που χρεώνουν οι τράπεζες.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα