Γαλλία: Σχέδιο δανειακής βοήθειας €6,5 δισ. σε αυτοκινητοβιομηχανίες

Δευτέρα, 09 Φεβρουαρίου 2009 19:06
UPD:19:54

Σχέδιο δανειακής οικονομικής βοήθειας ύψους 6,5 δισ. ευρώ προς αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Σχέδιο δανειακής οικονομικής βοήθειας ύψους 6,5 δισ. ευρώ προς αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Η βοήθεια προορίζεται για τις αυτοκινητοβιομαχανίες της Peugeot-Citroen, της Renault και της Renault Trucks και θα χορηγηθεί με την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν τα εργοστάσια των εταιρειών αυτών στη Γαλλία.

Όπως ανακοίνωσε ο Σαρκοζί μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των αυτοκινητοβιομηχανιών, το κράτος θα προσφέρει δάνειο από 3 δισ. ευρώ σε Peugeot-Citroen και Renault, για χρονική διάρκεια πέντε χρόνων. Η υφυπουργός Βιομηχανίας Λικ Σατέλ γνωστοποίησε πως η Renault Trucks που είναι θυγατρική του σουηδικού ομίλου Volvo, θα λάβει δάνειο περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

REUTERS
Κρατική στήριξη στις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Κρατική στήριξη στις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Σε αντάλλαγμα της κρατικής οικονομικής βοήθειας οι αυτοκινητοβιομηχανίες αυτές θα δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να κλείσουν κανένα από τα εργοστάσιά τους στη Γαλλία σε όλη τη χρονική διάρκεια του δανείου και ότι θα πράξουν έτσι ώστε να αποφύγουν με κάθε τρόπο τις απολύσεις» ανέφερε ο Σαρκοζί.

Είναι μια δέσμευση που μας ικανοποιεί και τη χαιρετίζουμε γιατί μας εγγυάται πως η κρίση θα είναι προσωρινή και πως δεν πρόκειται να καταστρέψει ένα τμήμα της βιομηχανικής βάσης μας και την ικανότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας μας, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα